Hitta glädje i vardagssysslor, del 2

Fortsätter på temat att hitta glädje i vardagssysslor. Nyligen bytte jag min rakningsprocedur till en klassisk sådan. Har alltid rakat mig med en vanlig Gilette-rakhyvel och raklödder. Aldrig riktigt gillat det men har inte hittat några bra alternativ, testat rakapparater och engångshyvlar men varje gång slutat med att jag gått tillbaka till gilette. Nyligen testade jag dock att raka mig med en säkerhetsrakhyvel, raktvål och rakborste och jag blev imponerad. Det var lite struligt först men när jag fick ordning på tekniken måste jag säga att det är ett överlägset sett att raka sig på. Det svåra är att ta sig tiden, för lite extra tid tar det. Men hela proceduren är väldigt fridfull.

Meditation i vardagssysslor igen

rakning

Samma metod som i det jag skrev sist om att diska, det gäller att vara 100 % närvarande och fokuserad på det du gör just nu.

Så för mig när jag rakar mig låter jag det ta den tid det tar, lugnt och fint bygger upp ett raklödder med raktvålen och rakborsten. Cirkulerar långsamt in i det i huden och känner hur borsten åker över hyn. Sen när jag rakar gör jag samma sak, fokuserar på hur bladet åker över huden. Kan verkligen rekommendera klassisk rakning. Det var lite svårt att komma igång och veta hur man ska göra, men jag hittade en bra sida med mycket information: säkerhetshyvel. Där hittar du all information du behöver för att komma igång.

Det var allt för idag.